woensdag 13 mei 2009

Welke dieren veranderen van kleur in de tropen en waarom?


De kameleon verandert van kleur als hij zich wilt camoufleren en als hij de vrouwtjes wilt laten zien dat hij de sterkste is. De Inktvis verandert ook van kleur tijdens het paren. Er is een nieuw slangensoort ontdekt in Borneo die van Rood naar Wit verandert als hij in een donkere emmer heeft gezeten.

2 opmerkingen:

  1. hoi milou en tim,
    Jullie doen het erg goed hoor! Jullie gaan als een trein. Probeer wel je antwoord zo goed mogelijk uit te zoeken, niet zomaar klakkeloos over te nemen....
    Jullie antwoord betreft de kameleon klopt niet helemaal. Waar hadden jullie de antwoorden vandaan? Denk aan bronvermelding..zie boekje.
    De kameleon verandert niet van kleur omdat hij van humeur verandert of om zijn territorium te verdedigen. Maar omdat hij juist wil camoufleren bij die kleurrijke planten/bloemen én om het vrouwtje te laten zien dat ze de sterkste zijn en dus beste keus voor de vrouwtjes.
    Verander jullie antwoord in jullie blog!
    Doen jullie dat ook bij de andere vragen? Zie mijn reacties..
    Kijk wel goed naar de vragen.. jullie missen nog vraag 1c.
    Probeer ook eens een videofilmpje.. als het past bij de vraag en antwoord tenminste..
    Als je deze week al klaar bent met beantwoorden van de vragen, dan mogen jullie of zelf nog een paar vragen bedenken of nog een paar vragen uit het boekje kiezen.
    Succes!
    Tot maandag!
    Juf Fleur

    BeantwoordenVerwijderen